Loopbaancoaching

ga fluitend naar je werk

Tegelijkertijd zelfzorg en ontwikkeling

Wat als jij 2 keer 2 uren tijd had om stil te staan bij jouw loopbaan, bij jouw leven? Even een keer alles onder de loep. En daarbij iemand die jou bij de les houdt zodat je niet verzandt in dagdromen of toch weer andere dingen doet. 4 uren voor jou alleen om een stand van zaken op te nemen en richting te bepalen. Een richting die aangepast is aan jou: van waar je nu bent in jouw loopbaan-leven naar waar je wilt gaan in jouw loopbaan-leven. Persoonlijk en professioneel. De tijd en de begeleiding is echt alleen voor jou.

Achteruitkijken om vooruit te kijken.

In de vertraging gaan, om daarna sneller en gerichter te kunnen gaan.

Loopbaancoaching biedt jou dat. Gelegenheid en tijd om even uit de maalstroom van het drukke dagelijkse leven te stappen. Gelegenheid en tijd om bewust stil te staan bij wat er vandaag is, wat gaat en niet gaat. Gelegenheid en tijd om te verkennen hoe jij je toekomst ziet, persoonlijk en professioneel. Gelegenheid en tijd om richting te kiezen en acties te plannen – en die acties ook te nemen.

Gelegenheid en tijd om de designer te zijn van jouw loopbaan en jouw leven.

Onder begeleiding van een professionele en gepassioneerde coach die enkel begaan is met jou te begeleiden in jouw proces is loopbaancoaching tegelijkertijd zelfzorg en ontwikkeling.

Je investering in termen van geld is minimaal wanneer je gebruik maakt van de loopbaancheques van de VDAB. Gesponsord door de Vlaamse Overheid kost 4 uur individuele begeleiding je slechts 40€! Kijk snel of je recht hebt op loopbaancheques. Als je na die eerste 4 uur jouw antwoorden nog niet helemaal gevonden hebt kan je een tweede loopbaancheque voor 3 uur (ook 40€) aanvragen. Een cadeau van de overheid om u tegen te zeggen.

Loopbaancoaching met loopbaancheques gaat via gemandateerde loopbaancentra die aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen zijn. A-Lissome is mijn loopbaancentrum waar kwaliteitsvolle coaching en een persoonlijke aanpak centraal staan.

Loopbaancoaching via VDAB loopbaancheques: hoe het werkt

Je wil misschien wel loopbaancoaching doen maar…

Elk coachingtraject, of het nu via de VDAB loopbaancheques is of niet, begint met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je krijgt uitleg over wat coaching is, hoe alles in z’n werk gaat, je kan vragen stellen en vertellen wat je thema is. Verwachtingen worden afgestemd en wanneer het plaatje klopt beslis je zelf of je met deze loopbaancoach in zee wilt gaan. De eerste sessie wordt dan gepland. Wellicht krijg je al een voorbereidende oefening mee om een optimale start te maken. Indien de loopbaancheque nog niet is aangevraagd is dit ook het moment om dat te doen. Het duurt gemiddeld zo’n 2 weken tussen aanvraag en ontvangst van de cheque.

Tijdens de eerste coachingsessie wordt je loopbaan-leven vraag meer gedetailleerd in kaart gebracht en starten we met wat jij als prioriteit beschouwt. De rol van de coach is om doelgericht te werken zonder jou te beïnvloeden als het gaat om richting kiezen of beslissingen nemen. Jij zit dus aan het stuur!

Verwacht dat je aan de slag gezet zult worden met opdrachten tussen de sessies door. Geen zin in? Misschien ben je nog niet klaar voor loopbaancoaching. De beste garantie op een waardevol resultaat voor jezelf is inzet. De inzet van jouw coach en in meerdere mate de inzet van jezelf. Jouw bereidheid om voor jezelf en met jezelf aan de slag te gaan is de sleutel tot een waardevol en duurzaam resultaat.

Na 4 uren begeleiding maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dat is weer even stilstaan en zien waar je staat en wat er nog moet volgen. Indien nodig vraag je de tweede loopbaancheque aan.

Benieuwd naar wat anderen zeggen?

Dag Irene
Jij bedankt voor de hulp in het zoeken naar mezelf. Ik ga er mee aan de slag om mezelf in 2020 te verbeteren op carrièregebied!
Als het zover is laat ik je iets weten!

Zoals beloofd, later dan voorzien maar hieronder de referentie voor u ivm loopbaancoaching.
Mijn naam is Alexandra Wijckmans  en ik ben met loopbaancoaching begonnen omdat ik 45 geworden was en besefte dat ik nog minstens 20 jaar diende te werken.  Ik twijfelde of ik nog de job wou uitoefenen die ik momenteel doe of een carrière switch wou maken, ofwel dezelfde job uitoefenen maar in een andere firma.

Iréne heeft me aan de hand van heel veel oefeningen uit de handleiding me doen inzien, me duidelijk gemaakt wat ik wou en hoe ik dat kon bereiken.  Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost want steeds kwamen er in mijn geval onzekerheden naar boven die dienden overwonnen te worden om door te gaan. Irène heeft me door dit hele gebeuren ondersteund, getriggered, de juiste vragen gesteld, out of the box oefeningen gedaan, mijn klankbord geweest,…

Ik heb de samenwerking als heel fijn, heel intens ervaren. Irène heeft samen met mij gezocht en gevonden wat ik nodig had op dat moment. Ik benadruk dat het zeker niet makkelijk geweest is en je moet durven naar uzelf kijken en uzelf in vraag stellen, maar eens die stap gezet is gaat er een hele andere wereld open met mogelijkheden ipv beperkingen. Iréne heeft me begeleid op mijn pad gewoon door haarzelf te zijn en oprecht iemand te willen helpen. Het klikte meteen van de eerste minuut en dat is nodig in mijn geval om vertrouwen te hebben.

Ik heb hieruit geleerd dat ik wel graag de job uitoefen die ik momenteel doe maar dat ik ook iemand ben die nood heeft aan een uitdaging. Ik heb dus beslist om de job te blijven uitoefenen die ik voorheen ook deed maar ik bekijk dit nu met andere ogen en ik pak de mensen en mijn job nu ook heel anders aan. Ik ben gesprekken aangegaan met mijn bazen wat me dwarszat en ik reageer nu heel anders op bepaalde situaties. Ik ga nu terug met ‘goesting’ werken. Ik besef dat een mens nooit te oud is om te leren dus ga ik modulair weliswaar in januari starten met een opleiding omdat ik dat als mens graag wil groeien. Wie weet waar we staan binnen enkele jaren. Ik ben alleszins een pad ingeslagen die heel interessant is en ik kijk uit naar het vervolg. Ik wil Irène hiervoor bedanken omdat zij me geholpen heeft bij mijn eerste stappen.


Dag Irene
Ik vond het een interessante sessie.  Ik heb al anders over dingen nagedacht dan dat ik dat voorheen deed.
Ik ga er zeker nog aan werken en over nadenken voor onze volgende sessie.
Tot dan!


Dag Irene, hier bijgevoegd het gevraagde document. Met mij gaat alles terug prima. Ik ben weer aan het werk en heb de nodige veranderingen aangebracht in mijn leven. Ik weet nog niet of dit 100% zal helpen maar ik voel me al beter.


Als loopbaancoach werk ik in onderaanneming van het gemandateerd loopbaancentrum A-Lissome. Ik koos voor dit centrum vanwege haar bezielster Annelies Quaegebeur. Een ongelooflijk gedreven en gepassioneerde vrouw die van loopbaancoaching haar leven gemaakt heeft. Via A-Lissome en de coaches die voor A-Lissome werken creëert ze een positieve beweging in het leven van vele gewone en tegelijkertijd unieke mensen. Mensen die allemaal het beste van zichzelf willen geven en het beste voor zichzelf en hun gezin en omgeving wensen. Bij elke coaching creëren we een positieve impuls waarvan de effecten niet alleen de coachee dienen maar indirect ook zijn of haar omgeving.

Het is een privilege hier aan bij te dragen.


Jouw loopbaan-coach:

Irene Kleinherenbrink

Gebeten door de kracht van persoonlijke ontwikkeling.

Uitgedaagd om positief bij te dragen en iets te betekenen voor zowel anderen als voor haarzelf.

Gewoon doen, nergens spijt van hebben.

Veelzijdig, pragmatisch, doelgericht, naar de kern, ik ben ok & jij bent ok 


Een idee van de thema’s waarmee je zoal terecht kan bij loopbaancoaching:

Loopbaancoaching is iets voor jou als jij

 • Weer plezier en voldoening uit je job wilt halen
 • Elke avond energiek en enthousiast terug naar huis wilt keren
 • Je ambities wilt waarmaken
 • Inzicht wilt krijgen in je competenties, talenten, waarden, persoonlijkheidskenmerken, … en hoe je daar het best mee om kan gaan op de werkvloer
 • Je balans tussen werk en privé tijd weer op punt wil stellen
 • Wilt weten hoe je verder moet (na ontslag)
 • Je personal brand wilt ontdekken en in de markt zetten
 • Beroepsmatig (strategische) keuzes dient te maken
 • Wilt nagaan of zelfstandigheid, een eigen zaak iets voor jou is

en dit voor gemotiveerde professionals of bedrijven die dit soort gemotiveerde professionals in dienst hebben.

Dit kan zowel voor mensen in loondienst, als zelfstandigen, freelancers, ondernemers en vrije beroepers.

Jouw resultaten is het enige wat telt

Afhankelijk van jouw specifieke loopbaanvraag kan je verschillende resultaten hebben. Dit zijn een aantal mogelijkheden. Aan het einde van het traject:

 • Heb je een diepgaander begrip van je huidige situatie (wat er goed en niet goed loopt) en je wensen voor je nieuwe werksituatie
 • Heb je een mooi overzicht over welke (interne of externe) resources of hulpbronnen je kan inschakelen op weg naar je doel
 • Kan je haarfijn (interne of externe) stoppers – zaken die je tegenhouden op weg naar je doel – benoemen, en daar dus actie op ondernemen
 • Weet je perfect in welke werk-omgeving/context jij je het beste voelt
 • Heb je een zuiver beeld op wat je kan (vaardigheden, kwaliteiten) en graag doet (talenten)
 • Ken je als geen ander je eigen valkuilen, allergieën en uitdagingen
 • Ben je je bewust van de waarden, motivatoren, drijfveren die belangrijk zijn voor je, en dus de motivatie om hier écht mee aan de slag te gaan
 • Sta je met een positieve(re) mindset tov je loopbaan, collega’s, …
 • Kan je probleemloos aangeven wat je energie geeft en welke je energielekken zijn
 • Weet je goed wie je bent in je werkcontext, en wie je wilt worden
 • Geef je zonder aarzelen je elevator pitch als die van toepassing is
 • Heb je een duidelijk zicht op je interessegebieden
 • Bepaal jij je persoonlijke aanbod en waarde op de markt
 • Creëer je je ‘personal brand’ 
 • Kan je zonder angst gaan solliciteren
 • Heb je de nodige zelfkennis om vol zelfvertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *